Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa Sıkça Sorulan Sorular

Psikoterapi Nedir?

Psikoterapi, kişinin bilinç dışında yaşadığı istek ve eğilimleri, iç çatışmaları, değersizlik hissi, olumsuz yaşam olayları (ayrılık, yas süreci, evlilik, kronik rahatsızlıklar, gelişim krizleri, vb.) karşısında yaşanan sorunlarla baş etmede zorlandığında, kendi güçlü yanlarını keşfetmesini ve doğru baş etme kaynaklarını bulmasına olanak sağlar.

Psikoterapi Seans Süresi ve Sıklıkları Ne Kadardır?

Terapi seanslarının ideali haftada 1 gün, bazı durumlarda haftada 2 gün 50 dakikadır.

İlaçla mı Tedavi Olmalıyım, Psikoterapi mi Almalıyım?

Bireyler bazı durumlarda sadece psikoterapi almaya hazır değildir. Kişinin anksiyetesinin yüksek olması, ağır bir depresyon durumunda olması, psikotik ataklarının olması gibi psikopatolojik durumlarda ilaç tedavisi almayı gerektirir ve doktorunuz hazır olduğunuzu düşündüğünde sizi psikoterapi seanslarına yönlendirecektir. Zaman zaman en ideali ilaç tedavisi ve psikoterapinin birlikte yürütülmesidir.

Sizin için en doğru yaklaşımı doktorunuz ve terapistiniz belirleyecektir.

Çift Terapisi Nedir?

İlişki ve çift terapisinde çiftlerin ilişkilerinde yaşadıkları sorunları anlama, çözmek için diyalog kurabilme ve sağlıklı ilişki kurabilmelerini sağlamayı amaçlar. Bu süreçte çiftin sağlıklı iletişim kurması, kurdukları iletişim sayesinde çatışma yaşadıkları alanları belirlemeleri, farklı düşüncelere sahip oldukları konularda uzlaşma sağlamaları, tekrarlayan problemlerde kavgaya dönüşmeyen tartışma ortamı sağlayabilmeleri hedeflenir.

Çift Terapisi Seans Süresi ve Sıklıkları Ne Kadardır?

Gottman Çift Terapisine göre seanslar 90 dk. sürmekte ve haftada 1 seans olarak başlayarak sıklığı azaltılarak devam etmektedir. Seanslar sonlandırıldıktan sonra 6 ay – 9 ay- 1 yıl ve 2 yıl sonra izleme görüşmeleri yapılarak terapi süreci tamamen sonlandırılmaktadır.

Seans Ücretleri Ne Kadar?

Seans ücretleri çift terapisi, bireysel psikoterapi, dikkat eksikliği, testler gibi her çalışma için değişmektedir. Bilgi almak için merkezimizi arayabilirsiniz.

MOXO d-CPT Dikkat Testi Nedir?

MOXO, Dikkat, Zamanlama, Dürtüsellik ve Hiperaktivite performans düzeylerinin ölçümünde kullanılan oldukça etkili bir ölçme yöntemidir. Bu test tanı koymak amaçlı olmayıp, gerekli bilgileri saptamak ve  dayanak sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Test çocuklara ve yetişkinlere ayrı modüller açılarak online sistem üzerinden uygulanmaktadır. Süresi çocuklar için 15dk ve yetişkinler için 20 dakikadır. Uygulama öncesi değerlendirme görüşmesi yapılmaktadır. Uzman tarafından değerlendirme ve raporlama işlemi yapıldıktan sonra bilgilendirme görüşmesi yapılmaktadır.

Bizimle iletişime geçerek aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Havva Burcu Aydın0530 602 08 02